Greatest Kılavuzu Yangın Kapısı için

Wiki Article

Bir strüktürda kullanılan eş merdivenlerden yangın ve gayrı acil durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri öbür kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir konstrüksiyondadır.

Yangın simultane insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi ciğerin yangın kapısı son denli kritik bir öneme sahiptir.

Dairesel yangın merdivenleri çoğunlukla çelik veya betonarme kabil dayanıklı malzemelerden yapılmaktadır. Bu malzemeler, ivedi durumlarda güvenliği elde etmek karınin lazım mukavemeti ve yangına dayanıklılığı katkısızlar. Kapalı tasarım hatta elementlere karşı koruma esenlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta düzenüminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü madde ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat vesair kapı imalatları kabilinden bileğildir. Ilgi edilmesi müstelzim noktalar vardır.

 Bu merdivenler mevzuatlarca kullanmaı ıztırari tutulmuştur. Bununla beraberinde unutulmamalıdır ki yangın merdiveni, yasal bir zorunluluktan ziyade insanca bir yoksulluktır.

Fakat, yangın bapsı vandözları ortada fiyat farklılıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, normal fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, ötekiler yüce fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı bırakma etmesine veya yangınla uğraş ekiplerinin çkızılışmasına olanak sağlar. Yangın kapıları ekseri otomatik olarak kapanan ve panik pası gibi evgin durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Muayyen yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu hanek konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları ayrılma eylemek kuvvet ve güvensiz olacağı için yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere göre değmaslahatebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Bu noktada özellikle de bina sahiplerinin ziyadesiyle kovuşturma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin dokumalması gerekmelidir. Ters taktirde yangınlar çok fazla insanın can ve orospu kaybına da vadi açabilir.

Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir tehlike çabucak kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını katkısızlayacak mimarida olmalıdır.

Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı için insanların dumandan zehirlenmesine bariyer olan ivedi pozisyon kapı yangın kapısı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere bütün cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Böylece imalattan kullanıma derece güzeşte sürecin sonucunda insanoğluı sağlamlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış olur.

Report this wiki page